top of page

Što je SEO Optimizacija?

SEO (Search Engine Optimization) je proces poboljšanja kvalitete i količine prometa na web stranici putem organiziranih i prirodnih rezultata pretraživanja. Cilj SEO-a je postići da se web stranica pojavi na prvim stranicama rezultata pretraživanja za određene ključne riječi ili fraze.

 

Postoji nekoliko ključnih elemenata SEO-a koji utječu na rangiranje web stranice.

 

1. Sadržaj web stranice. Da bi se rangirala dobro, web stranica mora sadržavati kvalitetan i relevantan sadržaj koji se odnosi na ključne riječi ili fraze za koje se želi rangirati.

2. Tehnička SEO optimizacija. To uključuje stvari poput pravilnog kodiranja, korištenja metataga, korištenja pravilnih oznaka naslova i drugih tehničkih detalja koji pomažu pretraživačima da bolje razumiju sadržaj web stranice.

3. Link building. To podrazumijeva stvaranje poveznica s drugih web stranica na vašu stranicu, što pomaže pretraživačima da shvate da je vaša stranica relevantna i važna za određenu temu.

SEO je stalni proces i zahtijeva redovito prilagođavanje kako bi se osiguralo da se web stranica i dalje rangira dobro. To uključuje redovito ažuriranje sadržaja, prilagođavanje tehničkih SEO detalja i održavanje linkova.

U konačnici, SEO optimizacija je važna za uspjeh web stranice jer pomaže u povećanju kvalitete i količine prometa na stranici. Ako želite da vaša web stranica bude vidljiva i da privuče što više posjetitelja, potrebno je uložiti vrijeme i trud u SEO optimizaciju.

Cijena SEO Optimizacije

Cijena SEO optimizacije može varirati. To ovisi o mnogim čimbenicima, uključujući veličinu web stranice, kompleksnost projekta, količinu potrebne radne snage i ciljeve kompanije.

Neki SEO stručnjaci mogu naplaćivati po satu ili po projektu.

Agencije za SEO nude pakete usluga koji uključuju kombinaciju tehničke optimizacije, sadržaja i link buildinga. Cijene ovih paketa se također mogu razlikovati, uglavnom ovisi o veličini projekta i ciljevima kompanije. Također, postoje i  mjesečne naknade za održavanje i praćenje SEO-a. 

S obzirom da SEO može imati dugoročne koristi za uspjeh web stranice, mnogi se vlasnici web stranica odlučuju za investiranje u SEO optimizaciju. Međutim, važno je napraviti pažljivu procjenu troškova i koristi pri odlučivanju o ulaganju u SEO.

bottom of page